Gekookte asperges met ham, ei en botersaus

Dit gerecht combineert de frisse smaak van asperges met hartige ham, zachte eieren en een romige botersaus.

bereidingstijd: ca. 30 min. // aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg witte asperges
  • 150 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie en bieslook
  • 8 eieren, hardgekookt, in partjes
  • 250 g achterham, in plakken
  • gemalen nootmuskaat 

Benodigheden

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtige onderkanten eraf.
  2. Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan en vul met water tot de koppen erbovenuit steken. Leg ze eventueel in een passende lage pan. Kook met zout en deksel 5 minuten en laat met deksel 10-15 minuten nagaren.
  3. Smelt de boter 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Schep de kruiden erdoor. Haal de asperges uit de pan. Serveer ze op een warme schaal, bestrooid met nootmuskaat, met de eieren, ham en botersaus. 

Tip Hollandaise 

Lekker met Hollandaisesaus! Smelt 200 gram boter. Klop 4 eidooiers tot een lichte crème en meng 2 eetlepels citroensap, zout en peper erdoor. Mix au bain-marie druppelsgewijs en daarna in een straaltje de boter erdoor. (Verdun met 2 eetlepels lauw water).

Ben je op zoek naar heerlijke recepten voor iedereen? Blokker heeft een heerlijke selectie van smakelijke en eenvoudig te bereiden gerechten. Onze recepten zijn zorgvuldig samengesteld door professionele koks en zijn perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd. Bij Blokker geloven we dat koken niet alleen heerlijk kan zijn, maar ook leuk. Daarom hebben we recepten voor alle soorten gerechten, van klassieke comfort food tot trendy en innovatieve smaken. En vergeet niet, als je op zoek bent naar kwalitatieve keukentools en apparatuur om uw kookervaring te verbeteren, dan bent je bij Blokker aan het juiste adres. Shop nu online of in een van onze winkels en maak van je keuken een culinaire droom.