Smeuïge hart chocoladetaart
Bereidingstijd: ca. 1 uur | voor 10 personen
Ingrediënten • 400 gram pure chocolade • 250 gram roomboter • 4 eieren • 150 gram suiker • 1 zakje vanillesuiker • 75 gram bloem • 1 theelepel bakpoeder • 100 gram poedersuiker • bakje frambozen of aardbeien
Benodigheden • au bain-marie • mengkom • mixer • zeef • theelepel • spatel • Kaiser Classic Springvorm hart • bakpapier • satéprikker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Doe 300 gram pure chocolade en 200 gram roomboter in een vuurvaste kom. Hang deze in een pan met kokend water tot de chocolade en boter zijn gesmolten (au bain-marie). Let op: de kom mag het water niet raken.
- Meng ondertussen 4 eieren met een mixer met 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker. Laat de gesmolten chocolade en roomboter 10 minuten afkoelen en voeg het al mixend aan het eiermengsel toe. Zeef er 75 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder boven en spatel de bloem en bakpoeder er vervolgens door.
- Bekleed de bodem van een hart springvorm van Ø 26 cm met bakpapier, vet de rand in en giet het chocolademengsel erin. Bak de taart ca. 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is: dit is het geval als je de prikker in de taart steekt en je ‘m er schoon weer uithaalt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Haal ‘m pas uit de vorm als hij helemaal is afgekoeld.
- Smelt 100 gram pure chocolade en 50 gram roomboter au bain-marie. Voeg 100 g poedersuiker toe, roer goed door en bedek hier de bovenkant van de chocoladetaart mee. Garneer de taart tenslotte met frambozen of aardbeien.