Ratatouille groentespies

Hartige preitaart

Bereidingstijd: ca. 1 uur | Voor 4 personen

Ingrediënten • hartig bladerdeeg • 400 gram prei • 250 gram champignons • 2 eetlepels paneermeel • 5 eieren • 250 ml crème fraîche, • 1 theelepel kerrie • 100 gram geraspte oude kaas • peper en zout

Benodigheden • koekenpan • vergiet • bakpapier • theelepel • mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Ontdooi 6 plakjes hartige-taartdeeg. Bak 400 gram gesneden prei ca. 5 minuten in een koekenpan zonder olie of boter tot de groente iets geslonken is. Bak 250 gram champignons ca. 5 minuten in een andere koekenpan zonder olie of boter. Giet het vocht uit de prei of champignons af.
  2. Bekleed de bodem van een ovenschaal van 22-24 cm doorsnee met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de bodem en rand met de plakjes hartige-taartdeeg, laat de plakjes elkaar iets overlappen. Druk goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met 2 eetlepels paneermeel.
  3. Klop in een grote kom 5 eieren los met 250 ml crème fraîche, 1 theelepel kerrie, een snuf peper en een snuf zout. Schep de prei en champignons erdoor en voeg 90 gram geraspte oude kaas toe. Schenk het mengsel in de springvorm en bestrooi met 10 gram geraspte oude kaas. Bak de preitaart in ca. 40 minuten in de oven gaar.