Tijdschakelaars
Geen product gevonden
We kunnen geen producten tonen die aan deze filters voldoen. Wijzig de filters of gebruik de filters in een andere categorie.
Veelgestelde vragen
Om een tijdschakelaar aan te zetten, plaatst u deze eerst in het stopcontact. Vervolgens steekt u de stekker van uw apparaat in de tijdschakelaar. Stel de schakelaar in door de pinnetjes op de gewenste aan- en uitschakeltijden te positioneren. Zo regelt u automatisch de stroomtoevoer naar uw apparaat.
Een schakelklok, ook bekend als timer of tijdschakelaar, is een apparaat dat bedoeld is om elektrische apparaten zoals verlichting, irrigatie-, ventilatie- en verwarmingssystemen automatisch aan en uit te schakelen op vooraf ingestelde tijden. Hierdoor kunnen gebruikers energie besparen en het comfort in huis verhogen.
De beste tijdschakelaar hangt af van jouw behoeften. Voor veelzijdigheid en gebruiksgemak zijn de Q-Link digitale schakelklokken met dagprogramma bijzonder populair. Ze bieden een uitstekende combinatie van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, perfect voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
Om een tijdschakelaar aan te zetten, begin je met het inpluggen in een stopcontact. Steek vervolgens de stekker van het apparaat in de tijdschakelaar. Pas de pinnetjes in de schakelaar aan om de gewenste aan- en uitschakeltijden in te stellen. Zo automatiseer je de stroomtoevoer en bespaar je tijd.
Een mechanische tijdschakelaar verbruikt gemiddeld 1 watt per uur, wat neerkomt op ongeveer 24 watt per dag. Een digitale tijdschakelaar heeft iets meer stroom nodig, gemiddeld 2 watt per uur, wat dagelijks ongeveer 48 watt oplevert. Hiermee kun je efficiënt energie beheren in je huis.
Een analoge tijdschakelaar met pinnetjes werkt eenvoudig. Druk de pinnetjes in op de tijdstippen dat je apparaat moet in- en uitschakelen. Draai vervolgens de ring tot de pijl het huidige tijdstip aangeeft. Steek de schakelaar in het stopcontact en sluit je apparaat aan om het automatisch te laten werken.